Det økologiske valg


BÆREDYGTIGHED HOS BORN COPENHAGEN 🌿

Vi ønsker at bidrage til en bæredygtig fremtid, hvor vores børn kan vokse op i en tryg og smuk verden. Vi tror på gennemsigtighed og arbejder derfor udelukkende med leverandører der er bæredygtigt certificeret inden for både miljø - og social ansvarlighed.

Vores produkter er skabt med fokus på miljøet samt en CO2-neutral fremtid i tankerne. Derfor er vores produkter lavet af 100% økologiske fibre og indeholder dermed ingen skadelige kemikalier.

Vi har fokus på ikke at overproducere. Derfor har vi valgt at undgå sæsonrelateret produkter og i stedet skabe få kollektioner i høj kvalitet samt unikke tidsløse designs, der kan skabe mindre forbrug og mere genbrug. Alle vores produkter bliver ligeledes kun indpakket i genanvendeligt plastik og pap, til gavn for vores miljø.

For at værne om vores klima, har vi ydermere støttet op om konceptet "Growing Trees" og doneret flere træer til de danske folkeskove.

Bæredygtighed giver for os kun mening hvis produkterne er skabt med god samvittighed. Vi har derfor høj fokus på CSR, som betyder at vi tager et samfundsmæssigt ansvar. Derfor arbejder vi altid ud fra den viden, at mennesker skal behandles med respekt og forståelse, ligesom vi selv ønsker at blive behandlet. Derudover at fabrikkerne vi arbejder med, ikke benytter børnearbejde samt at arbejdsforholdene er i orden, så som at de arbejdende har tilgang til mad, vand, toilet, pauser, løn osv.


GOTS-CERTIFICERING 🌿

Hos BORN Copenhagen har vi siden 2017 været GOTS-certificeret – en certificering, vi er meget stolte af.

GOTS – The Global Organic Textile Standard, er en international, anerkendt standard for økologiske fibre, og den højeste certificering indenfor tekstilindustrien.

For at opnå certificeringen, stiller GOTS-organisationen strenge krav, til en lang række processer i hele værdi- og forsyningskæden. Det gælder lige fra dyrkning og forarbejdning af råmaterialer, til sociale vilkår under produktionen, omtanke til miljøet og til det endelige, færdige produkt.

Krav til GOTS-certificering:

  •  Økologiske fibre
  •  Forbud mod brug af kemikalier der kan have en sundhedsskadelig effekt
  •  Social ansvarlighed – fair og sikre arbejdsvilkår
  •  Miljømæssige krav til bl.a spildevand, produkt og emballage


Alle led, processer og involverede virksomheder kontrolleres jævnligt, så forbrugeren hele tiden har sikkerhed for den høje standard og altid kan føle sig tryg ved, at købe de GOTS-mærkede produkter.

 

Organic, certified by Ecocert Greenlife 169730