Økologi hos BORN Copenhagen 🌿

Hos BORN Copenhagen er alle vores produkter økologiske, da vi ønsker at værne om miljøet samt gøre vores, for at skabe en bæredygtig fremtid for vores børn.

 

Hos BORN Copenhagen anvender vi GOTS-certificeret økologisk bomuld. 

Men hvad betyder GOTS-certificering og økologisk bomuld? Det giver vi dig svar på i dette blogindlæg, så du forhåbentlig kan blive klogere på hvad du bør kigge efter, når du handler produkter til dig selv eller dit barn. 

 

ØKOLOGISK BOMULD 🌿 

Der er mange gode grunde til, at økologisk bomuld er et must ved køb af baby- og børne produkter.
Ikke-økologiske produkter kan have en slem indvirkning på huden når den kommer i kontakt med rester af sprøjtegift og giftige farvestoffer. Her kan gener som allergi og udslet opstå. At udsætte sit barn eller sig selv for disse stoffer, er selvfølgelig ikke noget man vil ønske sig.
Med produktionen af økologisk bomuld sikre man både sig selv og miljøet for en lang række skadelige sprøjtemidler og kemikalier, da bomulden dyrkes uden brug af kunstgødning eller pesticider. I modsætning til dyrkningen af konventionel bomuld altså ikke-økologisk bomulddyrkning, vil de økologiske landmænd kunne bruge deres marker igen og igen, da de netop ikke bliver ødelagt pga. brugen af giftige sprøjtemidler. Ved dyrkningen af økologisk bomuld bliver der ligledes udledt 94% mindre drivhusgasser, hvilket har en enorm betydning for vores klima.  

 

GOTS CERTIFICERING 🌿

Et vigtigt miljømærke, du altid skal kigge efter, er GOTS mærket. GOTS står for Global Organic Textile Standard og er en international, anerkendt standard for økologiske fibre samt den højeste certificering indenfor tekstilindustrien. Et GOTS certifikat garanterer, at produktet er helt igennem økologisk lige fra landbruget, hvor bomuldsfrø bliver plantet, til det færdige produkt.
Der er en række strenge krav man skal opfylde for at opnå et GOTS certifikat. Det gælder lige fra dyrkning og forarbejdning af råmaterialer, til sociale arbejdsvilkår under produktionen, omtanke til miljøet og til det endelige, færdige produkt.
GOTS-krav
  • Økologiske fibre
  • Forbud mod brug af kemikalier der kan have en sundhedsskadelig effekt
  • Social ansvarlighed – fair og sikre arbejdsvilkår
  • Miljømæssige krav til bl.a spildevand, produkt og emballage

Ved at købe GOTS-certificeret produkter, er du med til at sikre, at varen er produceret med omtanke for dem, som fremstiller tøjet og miljøet - til gavn for vores planet og vores børn.
                                         

← Ældre opslag Nyeste opslag →Skriv en kommentar