De 5 bedste ammestillinger ♡

Amning kan i begyndelsen være vanskelig at få til at fungere. Du skal måske prøve flere forskellige ammestillinger, før du finder en metode, der virker perfekt for både dig og dit barn. Vi har fundet 5 forskellige og fantastiske ammestillinger du kan lade dig inspirere af lige her. ♡

 Ammepuder

 

SIDDENDE AMMESTILLING 

 Hvis du bedst kan lide at sidde op når du ammer, så er den siddende ammestilling perfekt til dig. Du kan her have dit barn i en klassiske siddende stilling, hvor barnet ligger på tværs hen over din mave og med barnets hovede hvilende på din underarm. Den siddende ammestilling er super nem, giver mulighed for god øjenkontakt og kan benyttes overalt.

Ønsker du god støtte for både dig og din baby, når du ammer i denne stilling, er det oplagt med en ammepude. Ammepuden aflaster og giver en mere afslappende oplevelse ved amningen.  

 

TILBAGELÆNEDE AMMESTILLING 

I denne stilling skal du ligge  tilbagelænet og med god støtte bag dig. Her vil du føle dig helt afslappet, hvilket medvirker til at du slapper af i både skuldre og nakke. Når du har fundet dig til rette, placere du din baby mave mod mave, enten så baby ligger på langs, på tværs eller skråt henover dig. Med denne stilling vil de fleste babyer ofte få godt fat i brystet samt dit barn vil have god hud-mod-hud kontakt. 

 

TVILLINGESTILLING 

Stillingen lyder måske som en der kun kan benyttes af mødre med tvillinger, men faktisk kan stillingen bruges af alle. Med tvillingestillingen placere du dit barn med hovedet mod brystet og kroppen under din arm.  Her er det igen en god idé med en ammepude der kan støtte babys nakke og ryg, da hovedet skal placeres direkte ud for brystet.

 

LIGGENDE AMMESTILLING 

Mange nybagte mødre har brug for at slappe godt af, når de skal have amningen til at fungere. Her er den liggende ammestilling god og især om natten. Med denne stilling ligger du på siden med hovedet på puden. Du kan evt. bruge ammepuden som støtte til ryggen, så du ligger mere behageligt og afslappet. Din baby lægges til dit bryst, mave mod mave. Sørg for at din baby placeres med næsen ud for din brystvorte samt at nakken bukker korrekt, da det medvirker til en optimal sutteteknik. 

 

KRYDSAMMESTILLING

En krydsende ammestilling minder lidt om den klassiske siddende ammestilling. Her placeres baby i dit skød, så der opstår kontakt med maven. Det er vigtigt at barnet har god støtte, i form af eks. en ammepude, så hovedet placeres lige ud for brystet. På den måde har dit barn nemmere ved at die. 

Stillingen er især god at afprøve, hvis din baby har problemer med at tage ordentligt fat, da du her kan hjælpe samt støtte barnet med dine hænder, så det kan blive en succesfuld amning. 

   

PRODUKTER DER HJÆLPER DIG PÅ VEJ 

En ammepude er et helt uundværligt hjælpemiddel, når du skal amme. Amning foregår mange gange i døgnet, hvilket kan være hårdt for kroppen. Du vil eller har måske oplevet at du både spænder i skuldre, nakke og arme, når du holder baby i en given ammeposition. Med en ammepude kan du aflaste kroppen og i stedet fokusere på kontakten mellem dig og din baby.

Ammepuden fungerer desuden for mange gravide, som en graviditetspude, der med sin fleksibilitet og fyldighed, kan støtte og afhjælpe gener og spændinger ved en urolig nattesøvn.

Du kan se alle vores skønne og økologiske ammepudebetræk lige her. Vores betræk passer perfekt på den testvindende Fossflakes ammepude.

 

Ammepuder

 

Vi håber du kunne bruge nogle af vores råd til en vellykket amning. Hvis du ønsker at læse mere om gode råd til en bedre søvn, så læs med lige her

 

Har du spørgsmål, brug for gode råd eller vejledning, er du meget velkommen til at kontakte os på info@borncopenhagen.dk 

 

← Ældre opslag Nyeste opslag →Skriv en kommentar