Hvornår kan baby sidde selv?

Der er mange milepæle i dit barns liv. I sit første år skal din baby igennem en utrolig motorisk udvikling, lige fra de første ukontrollerede små bevægelser, til at rulle fra maven til ryggen for senere at kunne sidde, kravle og gå.

Du kan i dette indlæg blive klogere på, hvornår baby kan sidde selv samt hvordan du støtter dit barn bedst muligt. ♡ 

 

barnevognspude

                       

At kunne sidde selv, er et stort mototisk skridt for både dig og din baby. Din baby har nu langsomt lært at holde sit hoved selv, rulle fra maven til ryg og tilbage igen, og nu skal det lære at sidde uden støtte. Det er forskelligt fra barn til barn, hvornår det kan sidde selv. De fleste børn kan allerede, fra de er seks måneder gamle, sidde op i kort tid, mens andre først mestre det omkring 8 måneders alderen. Det er vigtigt, at du ikke sammenligne din baby med andre babyer i eks. mødregruppen, hvis din baby stadig ligger på gulvet, mens de andre så småt er begyndt at sidde op. - Husk på, at alle babyer er forskellige og din baby skal nok lære det. ♡

Når din baby er blevet stor og stærk nok til, at kunne sidde selv, vil du opleve at både du og dit barn vil have en større frihed. Dit barn vil have et langt bedre udsyn og ikke mindst frie hænder til at udforske verden med.

 

barnevognspude 

STØTTE MED EN BARNEVOGNSPUDE 

Mange forældre ønsker at få deres barn op at sidde i barnevognen så tidligt som muligt, og stabler derfor barnet op med dyner. Det kan desværre være usundt for ryggen og kan i værste tilfælde gøre, at barnet kommer til at sidde og hænge i leddene. Det optimale er, hvis man venter til barnet selv lære at sætter sig op. Først da vil ryggen være helt klar.

Når barnet har nået milepælen, at kunne sidde selv, kan du med fordel investere i en barnevognspude til barnevognen. Sørg for at barnevognspuden er fast og fleksibel, samt giver den korrekte ergonomiske støtte dit barn behøver, når det sidder i barnevognen.

Hos BORN Copenhagen har vi designet en barnevognspude der opfylde alle krav til en optimale støtte. Barnevognspuden er fleksibel og passer i alle barnevogne. De fyldige sidestykker og rygpartiet, er ekstra brede og kraftige for at sikre, at din baby sidder så godt som muligt – også når turen går over ujævne veje og stier.

Når barnevognspuden ikke bruges i barnevognen kan den tilmed bruges som rygstøtte i en stol, sofa eller på legetæppet, eller hvor dit barn kunne have brug for lidt ekstra støtte, så det kan sidde trygt og godt. 

 

Vi håber vores lille indlæg har gjort dig klogere på dit barns måske kommende store udviklingsskridt - At kunne sidde selv. 

Har i ofte udfordringer med søvnen derhjemme? Så læs endelig med på vores indlæg om Gode råd til en bedre søvn. Husk vi altid står klar til at hjælpe, råde og vejlede dig på info@borncopenhagen.dk 

 

← Ældre opslag Nyeste opslag →Skriv en kommentar